(5/5)

Kurs i musikkteori

 • Nivå 1/3 : Enkelt
 • Antall leksjoner: 26 
 • Total tid: 2 timer
Write your awesome label here.
Kursoversikt
Det er lett å overse viktigheten av å kunne musikkteori! Det er tydelig at det er de som har tatt seg tiden til å virkelig forstå musikkteorien som når lengst, og som opplever raskest progresjon i sitt pianospill.
Med hele 26 leksjoner og mange konkrete og praktiske oppgaver knyttet til videoene, har jeg forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig for deg å få stålkontroll på musikkteorien.
Empty space, drag to resize
 • Akkorder
 • Skalaer
 • Kvintsirkelen
 • Intervaller
 • Rytme
 • +++ MYE MER!

Hva kommer du til å lære?

I løpet av kurset går jeg steg for steg gjennom alle de sentrale delene av musikkteorien, og bryter det opp i korte og overkommelige videosnutter. Alle begreper vil bli forklart, og du får mulighet til å praktisere alt på piano selv med tilhørende oppgaver.

Skalaer

Du kommer til å forstå hvordan skalaer er bygd opp + spille dur-skalaen i ALLE tonearter!

Akkorder

Lær hvordan akkorder er bygd opp + hvordan du kan sette sammen flere akkorder. 

Intervaller

Intervaller er viktige byggestener i musikken. Lær hva det er og hvordan du kan bruke det.

Kvintsirkelen

Kvintsirkelen er et fantastisk musikalsk verktøy! Lær hva det er, og hvordan det brukes.

G-nøkkel & F-nøkkel

Lær alle notene på piano i både G-nøkkel og F-nøkkel, og bli klar til å spille piano med begge hender!

+++ MYE MER!

ALT du trenger for å forstå og applisere musikkteori på piano vil bli dekt i dette kurset.
Supert kurs! Her er det meste tatt med på en strukturert og god måte. Et veldig nyttig kurs jeg kan anbefale til alle som vil lære musikkteori på en enkel og metodisk måte.
      (5/5)
Harald Fehn

Kursets oppbygning

  Få stålkontroll på musikkteorien

Musikkteori fra A til Å!

Temaet "musikkteori" kan virke stort og overveldende. Mange ønsker å lære det, men er usikker på hvor det er lurt å begynne. I dette kurset har jeg derfor gitt deg en tydelig vei du kan følge fra A til Å som vil få deg å forstå musikkteori på rekordtid! 

 Tema 1

Det grunnleggende

I den første delen av kurset kommer du til å lære om det helt grunnleggende ved pianoet. Vi ser på; hvordan pianoet er bygd opp, skalaer, navnet på tangentene og hva som er forskjellen mellom en toneart og en skala.

 Tema 2

Noter & Rymte

Musikk er bygd opp av noter og rytme. I dette kapittelet kommer du til å lære om; G-nøkkel og F-nøkkel, noteverdier, taktart & tempo, hvordan du kan spille piano med begge hender, og om flere forskjellige musikksymboler. Du vil også få muligheten til å gjøre et opptak av egen spilling, og få en personlig tilbakemelding fra Fred.

 Tema 3

Akkorder & Intervaller

Det tredje temaet handler om akkorder og intervaller - 2 viktige byggestener i musikken. Du kommer til å lære hvordan ulike akkorder er bygd opp, hvordan du kan gjøre omvendinger av disse akkorden. I tillegg vil du også lære hvordan du kan sette sammen flere akkorder til det som kalles for en akkordprogresjon.

 Tema 4

Kvintsirkelen

Kvintsirkelen er virkelig et fantastisk musikalsk verktøy med mange forskjellige bruksområder. Lær hvordan du kan begynne å bruke det til å blant annet lage sanger, finne akkorder som passer sammen og finne ut hvilken toneart en sang går i.

Hvem er dette kurset for?

Lurer du på om musikkteorikurset er for deg? Hvis du kan kjenne deg igjen i noen av beskrivelsene nedenfor er det en god indikasjon på at du vil ha glede av dette kurset:
 • Du ønsker å forstå hvordan musikk fungerer slik at du kan uttrykke deg friere på piano.
 • Du er nybegynner på piano og ønsker å legge et godt grunnlag. Eller du har erfaring på piano fra før av men ønsker å friske opp i musikkteorien..
 • Du er generelt nysgjerrig på musikkteori, og vil ha et samlet sted du kan gå for å lære ALT du trenger!
 • Du ønsker en innføring i noter og notelesing
 • Du ønsker en innføring i akkorder og besifring, og hvordan det brukes på piano.
 • Du ønsker å se sammenhengen mellom ulike deler av musikkteorien. Feks sammenhengen mellom akkorder, skalaer og tonearter.

Svar på ofte stilte spørsmål

Hva slags nivå ligger dette kurset på?

  Nivå 1 av 3: nybegynner

Alt av innholdet i dette kurset ligger på nybegynner-nivå. Det vil si at dersom du aldri har spilt piano før, eller er helt i start-fasen, vil du garantert få mye ut av dette kurset! Men det er også vanlig at folk med mye erfaring tar dette kurset for å friske opp i kunnskapen sin eller tette noen hull de har i musikkteorien. 
 

Er det mulig å få hjelp hvis jeg lurer på noe i kurset?

Ja, på innsiden av kurset er det en egen diskusjons-fane hvor du kan stille spørsmål og få svar på alt du måtte lure på!

Består dette kurset bare av teori, eller er det praksis også?

Selvom dette er et teori-kurs vil du få mange muligheter til å praktisere det du har lært på piano. Du vil få flere konkrete oppgaver du skal gjøre på piano, og vil også i løpet av kurset få muligheten til å sende inn et opptak av egen spilling, og få en personlig tilbakemelding fra Fred-Håkon.

Kan jeg få pengene tilbake hvis jeg ikke er fornøyd med kurset?

Det er viktig for meg at du er fornøyd med kurset! Derfor får du en 30 dagers pengene-tilbake-fornøydhetsgaranti. Hvis du ikke er fornøyd med kurset kan du innen 30 dager etter kjøp be om refusjon, og du vil få tilbakebetalt beløpet du har betalt. Enkelt og greit :)
Write your awesome label here.

Klar for å få stålkontroll på musikkteorien?

Created with