Lær å lese noter slik

Lær å lese noter slik "proffene" gjør!


2 min lesetid

Det finnes et "hemmelig triks" når det kommer til det å lese noter som jeg opplever at alt for få snakker om. 

Dette ene trikset vil alene gjøre at flyten på notelesingen (og dermed også flyten på pianospillingen din) vil bli MYE bedre. 

Mange som spiller piano etter noter opplever å ha relativt god flyt innenfor hver enkelt takt. Men for hver nye taktstrek er det vanlig å måtte stoppe opp, sette seg inn i hva som står i neste takt, og finne ny posisjon til fingrene.

Denne pausen etter hver takt tar ofte noen sekunder, og gjør at flyten gjennom stykket aldri blir helt sammenhengende. 

Og dette vet jeg (og forstår jeg) er frustrerende for mange! 

MEN, det finnes en løsning på dette!🎉 Jeg husker fortsatt første gang jeg lærte denne måten å lese noter på at jeg tenkte: "hvorfor har ingen fortalt meg dette før"?! Derfor vil jeg gjerne vise deg dette NÅ, slik at du kan få denne fordelen så tidlig som mulig! Se videoen nedenfor for å lære dette trikset:

Metoden går ut på å fokusere på neste takt mens du spiller den nåværende. Dette betyr at halvveis gjennom hver takt, flytter du blikket over på notene i neste takt. På den måten er du mentalt forberedt på hva som kommer, og overgangene mellom takter blir mye jevnere.

Selv om det kan virke vanskelig i begynnelsen å koordinere blikket ditt på denne måten, vil denne teknikken over tid bidra til å forbedre flyten din og gjøre pianospillingen både enklere og mer givende. Det handler om å trene opp hjernen til å være ett skritt foran, slik at du kan spille med større selvtillit og presisjon.

Når du implementerer denne metoden i praksis, vil du sannsynligvis oppleve en gradvis forbedring i spillet ditt. Husk at tålmodighet og regelmessig øving er nøkkelen til suksess. Ikke gi opp selv om det kan virke utfordrende i starten - med dedikasjon og innsats vil du se positive resultater!

« Tilbake til blogg